Activiteiten in de buurt van Camping 2000

Wat te doen in de buurt van Camping 2000

Wandelen en Steppen

Er is niet alleen veel te zien bij maar ook veel te doen. In de directe omgeving ligt de Jested. Hier kunt u met het hele gezin naartoe wandelen. De wandelroute duurt ongeveer 2,5 uur als u wandelt met kleine kinderen. De route staat aangegeven met een rood-wit-rood markering afgebeeld op palen, bomen en huizen. Eenmaal boven kunt u de step pakken, hiermee kunt u de berg af weer terug naar de camping. Helemaal handig is dat u de step op de camping kunt parkeren bij de receptie, deze wordt dan door de stepverhuurder weer opgehaald. Andere routes kunt u vinden in de app “Komoot”. Deze kunt u op uw telefoon downloaden en zo alvast wat routes inplannen voordat uw vakantie begint.

Watersporten

Op zo’n 15 minuten van de camping ligt Straz pod Ralskem, en de 3 meren bij Hamr Na Jezere. Één van de meren heeft een strandje waar u met het hele gezin naartoe kunt. Een ander meer is om te vissen. En één is geschikt voor waterrecreatie, denk aan waterskieën & windsurfen. Ook kunt u tussen de meren kanoën over de Ploucnice tussen rotsformaties door.

De Ploucnice is een riviertje dat van de Jested af komt en langs de camping loopt. Op 5 minuten van de camping kunt naar het beekje lopen. Het is vrij makkelijk te vinden, als u aan de voorkant de camping afloopt en links afslaat dan doorloopt tot het laatste huis op de hoek en hier het bos in loopt.

Fietsen

Langs de Ploucnice loopt een fietsroute. De fietsroute heet Ploucnice en is te vinden als u googled op “Cyclostezka Ploucnice”. Naast wandelen en steppen is fietsen erg populair. Er zijn veel fietsroutes in de omgeving te vinden, in de receptie zijn er kaarten te koop maar online zijn de routes ook te vinden.

Winkelen of een hapje eten in Liberec

In Liberec een vrij grote stad die zo’n 30 minuten van de camping ligt, hier kunt u naar het Dinopark en shoppen in één van de winkelcentrums: Gecko, Nisa of Plaza. Ook zijn hier grote supermarkten te vinden: Lidl, Globus, Kaufland, Albert en Penny Market. Het makkelijkst is de naam in Google Maps intypen, dan rijdt u er zo heen. 

In Liberec kunt u onder andere de volgende dingen doen:

  • Bezoek de stad Liberec: De stad is bekend om zijn historische gebouwen, het stadhuis, evenals zijn cultuur en winkelgelegenheden.

  • Ga naar het Jested-uitkijkpunt: Dit is een beroemd uitkijkpunt op een radiotoren met een restaurant en een hotel op de top van de berg. Vanaf hier kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving, en wellicht ziet u de camping ook liggen.

  • Wandelen in het Reuzengebergte: Dit is een prachtig nationaal park met bergen, bossen, rivieren en meren, ideaal voor wandelen, fietsen en picknicken.

  • Bezoek de zoological and botanical garden in Liberec: Dit is een leuke activiteit voor gezinnen met kinderen, waar u diverse dieren en planten uit verschillende delen van de wereld kunt zien.

  • Bezoek de stad Jablonec nad Nisou: Deze stad is beroemd om haar sieradenindustrie, met veel winkels en fabrieken waar u sieraden kunt kopen.

  • Bezoek de stad Frýdlant: Deze stad heeft een prachtig historisch centrum met mooie gebouwen en een prachtige kasteel.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, er zijn nog veel meer activiteiten die u in de regio rond de camping kunt doen.

Op Tripadvisor kunt u alle activiteiten van Liberec zien. Het makkelijke hieraan is dat dit in uw eigen taal te bekijken is.
Camping Tsjechie met Nederlandse eigenaar - Camping 2000

Zoek & Boek nu uw vakantie voor aankomende zomervakantie!

camping tsjechie - Camping 2000
Kom langs op Camping 2000!
Gemiddelde beoordeling 8,1
Wat zeggen anderen
Scroll naar boven