Vergeet je fiets niet mee te nemen!

Nieuws | Vergeet je fiets niet mee te nemen!

16 mrt 2018 | Camping2000 | Algemeen

Vergeet je fiets niet mee te nemen!

Vergeet je fiets niet mee te nemen als je naar Camping 2000 komt! De omgeving waar de camping is heet het gebergte Jizerske Hory met historische steden en afwisselende landschappen. In de omgeving van de camping zijn schitterende fietsroutes voor beginnende- en ervaren fietsers met tal van bezienswaardigheden. Fiets door heuvels, doe een bergetappe en verken op je fiets een vlakte die duizend meter boven zeespiegel ligt. Dit is een paradijs voor wandelaars en fietsers. 

Er is een groot verschil tussen fietsen in Tsjechië en fietsen in Nederland. Daarom is het van belang goed voorbereidt te zijn. Veel fietsers in Tsjechië dragen een helm tijdens het fietsen. Kinderen tot 18 jaar zijn verplicht tot het dragen van een helm.

Het belangrijkste van een goed fietstocht is de fiets. Zorg daarom je een goede fiets hebt. Er zijn trouwens plekken waar je een fiets kunt huren.
De wegen in Tsjechië verschillen per gemeente in kwaliteit. Zo is het fietsen in de ene gemeente een genot om doorheen te fietsen met nieuw asfalt en zitten de wegen in het volgende dorp vol met gaten (komt gelukkig steeds minder voor).

Het meest toegankelijk is de Mountainbike omdat je daarmee alle terreinen kan doorkruisen. Een elektrische fiets is ook het overwegen waard en een stuk comfortabeler. De wegen en dorpen rondom de Camping zijn goed en 90% is voorzien van nieuw asfalt. Maar het is aan te raden de route van te voren uit te stippelen.
Rondom de camping is onlangs een fietsroute aangelegd van 25 km waar geen auto’s op rijden. Tal van fietsroutes zijn goed aangegeven door middel van markering en leiden over rustige autowegen. De meeste automobilisten houden rekening met fietsers .

Fietsen met de fietsbus

Bezoek de mooiste plekken in Tsjechië met de fiets of te voet zonder zelf naar boven te hoeven ploeteren. De fietsbus rijdt tot en met september en zorgt dat je prachtige fiets- en wandeltochten kunt bereiken die je anders niet te fiets tegenkomt. De fietsbus vervoert jou en eventueel je fiets. Ook zijn er stoeltjesliften die je kunt nemen. Zodra je boven bent kan je heerlijk naar beneden fietsen of wandelen door het schitterende berglandschap. Dit is een goede combinatie van lekker actief zijn en comfortabel van je tochten genieten. Op een fietstocht treft u altijd wel een aangenaam café aan.

LAATSTE NIEUWS

OVER CAMPING 2000

Gezellige Familiecamping in Tsjechië Noord Bohemen met Zwembad, Glijbaan van 42 meter, WiFi en Restaurant.

CAMPING ERKEND DOOR

FOTO GALERIJ CAMPING

Camping met Zwembad
Bergen in Tsjechië
Skelter Rijden op de Camping
Wildlife in Tsjechië
Het Animatieteam van Camping 2000
Prachtige Camping bloemen

NEEM CONTACT OP