Reuzengebergte

Bezienswaardigheden » Tsjechië » Reuzengebergte

REUZENGEBERGTE

 
 
 

Tjechië ReuzengebergteIn Noord-Bohemen concentreren wij ons op drie aan elkaar grenzende gebieden: het Reuzengebergte (Krkonoše), het Boheemse Paradijs (Český ráj) en het Jizera bergland (Jizerske hory). Deze gebieden zijn met name interessant vanwege de grote culturele en geofysische verschillen die zich op relatief korte afstand van elkaar bevinden. Er ligt een goede toeristische infrastructuur, het is bereisbaar binnen een dag, nog steeds erg betaalbaar, maar vooral erg mooi. Combineer Noord-Bohemen met een bezoek aan Praag of Berlijn en succes verzekerd!

 

KRKONOSE NATIONAAL PARK (UNESCO)

 
 
 

Het Reuzengebergte ligt in Noord-Oost Bohemen tegen of eigenlijk op de grens met Polen. Het Reuzengebergte bestaat voor een groot deel uit een door UNESCO erkend uniek biosferen reservaat: het Nationaal Park Krkonose. Het Reuzengebergte is aan de Tsjechische kant groter, afwisselender en minder steil dan het Poolse Reuzengebergte. De hoogste top (voor een deel op het Tsjechisch en voor ander deel op het Pools staatsgebied) is de Sněžka - De Sneeuwberg - met 1602 m en is daarmee ook de hoogste berg van Tsjechië.

Het Reuzengebergte is een miljard jaar geleden ontstaan. Sinds 400 miljoen jaar is het Reuzengebergte een droog gebied. Tot ongeveer de tiende eeuw was dit gebied niet bewoond.

Tjechië Reuzengebergte in de SneeuwHet Reuzengebergte is afwisselend qua natuur. Er zijn scherp gesneden dalen, glooiende bergruggen, steile berghellingen, wilde bergbeekjes en op de kammen soms natte veengebieden. Door het specifieke karakter van het gebergte is er unieke flora en fauna ontstaan. Daarom is in 1963 het gebergte voor een Nationaal Park (KNAP) verklaard, natuurgebied met de hoogste graad van bescherming. In het Reuzengebergte ontspringt de rivier Labe, verder op Duitstalig gebied Elbe genoemd. Het is bijzonder leuk om bij de bron te beginnen en de wilde beek te volgen die al na een paar kilometer een machtige rivier wordt.

Al in de loop van de negentiende eeuw trok het Reuzengebergte dankzij zijn landschappelijke attractiviteit veel bezoekers. Het berggebied trekt nu jaarlijks miljoenen toeristen, die in de winter vooral voor het skiën komen en voor de rest van het jaar wordt er vooral gewandeld en gemountainbiked op de honderden kilometers gemarkeerde routes.

Toerisme kan ook negatieve invloed hebben op het landschap. Daarom wordt veel geïnvesteerd in natuurbescherming. De UNESCO nam het Nationaal Park Reuzengebergte in 1992 in haar bestanden op.

OVER CAMPING 2000

Gezellige Familiecamping in Tsjechië Noord Bohemen met Zwembad, Glijbaan van 42 meter, WiFi en Restaurant.

CAMPING ERKEND DOOR

FOTO GALERIJ CAMPING

Camping met Zwembad
Bergen in Tsjechië
Skelter Rijden op de Camping
Wildlife in Tsjechië
Het Animatieteam van Camping 2000
Prachtige Camping bloemen

NEEM CONTACT OP