Novy Bor

NOVY BOR

 
 
 

Novy BorNovy Bor (365 m; 11.470 inwoners).

Noordboheems stadje in het dal van de beek Sporka, aan de zuidrand van het Luznickygebergte. Hoewel er enkele bezienswaardige historische gebouwen en huizen te bekijken zijn, zullen de meeste bezoekers hier toch komen vanwege de beroemde glasindustrie, die hier al sinds de 18e eeuw prachtig kristal produceert. Er zijn verschillende fabriekswinkels, onder andere van "Crystalex" en "Borokkrystal" (deze laatste is met name bekend om beschilderd glas en lusters). Rondleidingen door de fabrieken zijn ook mogelijk, maar helaas tijdens de zomermaanden enkele weken niet in verband met fabrieksvakantie.

Novy Bor GlasOp het kerhof in het bos net buiten het stadje zijn de geëxecuteerde deelnemers van de opstand van Rumburk in mei 1918 begraven.

Novy Bor ligt dicht bij een beschermd natuurgebied, Panská skála genaamd. Deze streek, zes kilometer ten westen van de stad, wordt gekenmerkt door rotsformaties, waarvan de vorm aan orgelpijpen doen denken.

Ten zuidoosten van Novy Bor ligt het plaatsje Sloup, waar de ruïne van een burcht te zien is, die gedeeltelijk in de rotsen is uitgehakt. Het dorp is een populair vakantieoord door de nabijheid van het Vlast’ovèí jezero (Zwaluwenmeer). Daar kunt u zwemmen en andere vormen van watersport bedrijven.

OVER CAMPING 2000

Gezellige Familiecamping in Tsjechië Noord Bohemen met Zwembad, Glijbaan van 42 meter, WiFi en Restaurant.

CAMPING ERKEND DOOR

FOTO GALERIJ CAMPING

Camping met Zwembad
Bergen in Tsjechië
Skelter Rijden op de Camping
Wildlife in Tsjechië
Het Animatieteam van Camping 2000
Prachtige Camping bloemen

NEEM CONTACT OP