Cesky Raj

Bezienswaardigheden » Tsjechië » Cesky Raj

CESKY RAJ (BOHEEMS PARADIJS)

 
 
 

Cysky Ray Boheems ParadijsIn Noord-Bohemen concentreren wij ons op twee aan elkaar grenzende gebieden: het Reuzengebergte (Krkonoše) en het Boheemse Paradijs (Český ráj). Beide gebieden zijn met name interessant vanwege de grote culturele en geofysische verschillen die zich op relatief korte afstand van elkaar bevinden. Er ligt een goede toeristische infrastructuur, het is bereisbaar binnen een dag, nog steeds erg betaalbaar, maar vooral erg mooi. Combineer Noord-Bohemen met een bezoek aan Praag of Berlijn en succes verzekerd!

 

BESCHERMD LANDSCHAPSPARK

 
 
 

Zo’n 80 km ten noorden van Praag ligt een sprookjesachtig landschap met bizarre rotsformaties. Het ontstaan hiervan moet in het mesozoïcum (137 miljoen jaar geleden) worden gezocht toen hier een zogeheten krijt zee was. De toen in deze zee levende schelpdiertjes vermengden zich na afsterven met zand van de zeebodem en vormden daar een dikke laag sediment. Het Europese continent werd vervolgens door tektonische krachten weer opgeheven, de zee verdween en er volgde een periode van grote vulkanische activiteit, het Tertiair.

Cysky RayTot op de dag van vandaag krijgt het landschap van het Boheemse Paradijs -net als ieder ander landschap ter wereld- zijn vorm door erosie. In dit geval spelen met name vorst en -de van nature al zure- regen de grootste rol. De zachte kalkzandsteen is bijzonder gevoelig voor de invloed van regen, het kalk lost erin op en het zand spoelt weg.

Het gebied kreeg uiteindelijk eind vorige eeuw zijn veelzeggende naam ‘Boheemse Paradijs’ van de toenmalige (rijke) kuurgasten. De ‘mondaine chique’ liet zich er graag zien. Tegenwoordig heeft het gebied de status van beschermd landschapspark.

OVER CAMPING 2000

Gezellige Familiecamping in Tsjechië Noord Bohemen met Zwembad, Glijbaan van 42 meter, WiFi en Restaurant.

CAMPING ERKEND DOOR

FOTO GALERIJ CAMPING

Camping met Zwembad
Bergen in Tsjechië
Skelter Rijden op de Camping
Wildlife in Tsjechië
Het Animatieteam van Camping 2000
Prachtige Camping bloemen

NEEM CONTACT OP