Praagse Burcht

Bezienswaardigheden » Praag » Praagse Burcht

PRAAGSE BURCHT

 
 
 

Praagse BurchtDe originele Praagse Burcht stamt uit 880 en is gesticht door de oudst bekende vorst van de Pøemysliden, Borovoj. De Praagse burcht vormt tegenwoordig een van de grootste gesloten paleizencomplexen ter wereld. Alleen de voorzijde is al een halve kilometer lang. Voor het fantastische silhouet zorgen de drie torens van de St.-Vituskathedraal, 88 en 99 meter hoog.

Op 7,5 hectare is men getuige van de duizendjarige geschiedenis. De gebouwen zijn in drie stijlperioden verankerd: Romaans, gotiek en classicisme. Het begin werd gemaakt door vorst Wenzel. Op deze ’Heuvel der Goden’ liet hij in 925 een rond gebouw als veilige schrijn voor de hand van St.-Vitus bouwen.

De met houten palen omheinde vestiging werd in de 11de eeuw door koning Bretislav I door een stenen brug vervangen in het Tsjechische hrad, vandaar de naam Hradcany. Reeds onder Karel IV verwierf de burchtheuvel met de bouw van de St.-Vituskathedraal zijn belangrijkste handelsmerk. De eerste steen werd in 1344 door de keizer persoonlijk gelegd, hij wilde hier de grootste domkerk van Europa bouwen. Er werd ongeveer 600 jaar aan gebouwd. Gotische elementen werden er vooral onder koning Wladislaw II (1471-1516) aan toegevoegd.

OVER CAMPING 2000

Gezellige Familiecamping in Tsjechië Noord Bohemen met Zwembad, Glijbaan van 42 meter, WiFi en Restaurant.

CAMPING ERKEND DOOR

FOTO GALERIJ CAMPING

Camping met Zwembad
Bergen in Tsjechië
Skelter Rijden op de Camping
Wildlife in Tsjechië
Het Animatieteam van Camping 2000
Prachtige Camping bloemen

NEEM CONTACT OP