Oude Centrum

Bezienswaardigheden » Praag » Oude Centrum

OUDE CENTRUM PRAAG

 
 
 

De 'oude' stad van Praag is onder te verdelen in de volgende vier stadsdistricten:

  • Mala Strana

  • Stare mesto

  • Nowe mesto

  • Josefov

 

MALA STRANA

 
 
 

Praag Mala StranaMala Strana is het 'west' district van de stad Praag. Het belangrijkste historische centrum van Mala Strana is zonder twijfel de Praagse Burght: Hradcany. De Praagse burght is één van de meest bezochte plaatsen van Praag. Op één van de pleinen staat de grote kathedraal en bij de Burcht kun je tevens het gouden straatje vinden...

Wanneer je doorloopt in de richting van het westen passeer je eerst een poort en daarna kom je uiteindelijk terecht bij het prachtige Strahov klooster. In de bibliotheek van het Strahov Klooster zijn prachtige zalen te bewonderen (zie foto).

Dichtbij de Karelsbrug aangekomen is het zogenaamde klein Venetië. Het smalle maar mooie Certovka kanaal geeft je een gevoel dat je in Venetië bent, hoewel dit gevoel maar van korte duur is...

 

STARE MESTO

 
 
 

De Karluv Most (Karels brug) is in mijn ogen een ander centrum van het metropoolse Praag. De brug is gebouwd in de 12e eeuw en hier komen mensen samen om de rivier over te steken en om van de brug te genieten.

De brug vormt een verbinding met Mala Strana. De favoriete bezigheid van toeristen is dan ook over de brug naar Mala Strana te lopen en dan weer terug...

Sinds de 10e eeuw is staromestske Namesti (oude stadsplein) het hart van Praag. Tot het begin van deze eeuw was het plein de 'hoofdmarkt' van Praag.

 

NOVE MESTO

 
 
 

Praag Nove MestoNové mesto staat voor 'nieuwe stad'. Hier ligt het centrum van Praag met de meest bezochte plek: het Wenceslasplein (straat) welke uitloopt op het nationaal Museum (zie foto). Dit 'plein' is 750 meter lang en 60 meter breed.

Tevens staat op dit plein het monument voor de slachtoffers van het communisme. Het monument bevat een kruis, bloemen en foto's van slachtoffers; waaronder ook de filosofie student Jan Palach die zich in 1969 verbrandde.

 

JOSEFOV

 
 
 

Josefov in de oude Joodse wijk ten noorden van het oude stadsplein. Gelukkig zijn veel Joodse synagogen bewaard gebleven tijdens de oorlog. In Josefov kun o.a. de oude Joodse begraafplaats bezoeken (zie foto). Dit is een indrukwekkende begraafplaats in het 'centrum' van Praag.

Hiernaast is het mogelijk om een vijftal verschillende synagogen te bezoeken, allemaal gebouwd in verschillende eeuwen en / of verschillende stijlen. Bijna alle Joodse bezienswaardigheden zijn tegenwoordig in het bezit van het Joods Museum.

OVER CAMPING 2000

Gezellige Familiecamping in Tsjechië Noord Bohemen met Zwembad, Glijbaan van 42 meter, WiFi en Restaurant.

CAMPING ERKEND DOOR

FOTO GALERIJ CAMPING

Camping met Zwembad
Bergen in Tsjechië
Skelter Rijden op de Camping
Wildlife in Tsjechië
Het Animatieteam van Camping 2000
Prachtige Camping bloemen

NEEM CONTACT OP